söndag 25 april 2010

Shalom

Då blev Shalom äntligen klar. Har väntat ett tag på knappar.

Som hela kalaset med att sy ihop delar - att sy fast knappar tycker jag inte om.

Men nu tänker jag att det är inte något fel på att sy ihop delar och sy fast knappar - resultat blir just så bra alltid. Och annars ser man inte det om stickning ligger och väntar.

Shalom är stickat i ett garn köpt på e-bay. Kom från Kina och det är 100% ull, jätte mjukt och skönt. Stickat på stickor nr 5 uppifrån och runt. Shalom är egentligen en vest men jag har lämnat kvar maskorna på ärmdelen och stickar sedan ärmarna. Det är enkelt och går fort.
Redan nu tycker jag om koftan :)

6 kommentarer:

 1. Verkar ha blivit en verkligt användbar kofta, snygg och välsittande! Ja, det är tråkigt att sy ihop men du har ju rätt i att annars är ju resten av arbetet förgäves...

  SvaraRadera
 2. Men så fin den blev som kofta. Tycker din blev mycket snyggare än västen och garnet är helt underbart. Verkligen lyckat. Grattis till ett fint jobb.

  SvaraRadera
 3. Det är en jättesnygg kofta du gjort! Den sitter fint också! Så mycket fint du stickar. Förstår inte hur alla hinner göra så mycket, så snabbt :)
  Vet du, jag skrev lite fel till dig i senaste mailet. Det har gått åt 100g av kashmirgarnet till min sjal, men eftersom jag stickade med dubbel tråd blir det 700m garn (som det ju är i 50g, jag tänkte fel när jag skrev att det räckte med 50g alltså, ursäkta mig :)

  SvaraRadera
 4. Snygg, du är ju en riktig blixtstickerska :)

  SvaraRadera
 5. Den blev jätte snygg som kofta!
  Sitter bra på dig.

  SvaraRadera
 6. Tack :)
  Ja, den blev fin och mysig är den också.
  Ja, jag stickar lite snabbare nu på sistone, men det bero på garnet ibland. Om man inte tröttnar på garnet, färgen och stickningen då går det fort. Annars.... :/

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails