tisdag 9 november 2010

Den stickas nu i 5 dagar....

Den stickas nu i 5 dagar.... - min mössa. Skulle sticka den på en dag - hade planerat så först men tyvärr... Jag hade börjat sticka som planerat - när jag var halvvägs märkte jag att det var något konstigt och tänkte att på ett ställe blev det för många likadana varv i mönstret - så jag hade stickat baklänges fram till resår. Började på nytt....
När jag kom halvvägs tänkte jag att felet upprepades och då viste jag att det var inte så att jag hade stickat för många rader för att jag hade räknat extra noga den här gången...
Men, om jag gör om mönster då blir det så som jag hade tänkt mig.... Därför hade jag repat upp fram till resåren och börjat på nytt...
Stickor 3,5 - går inte fort, men den här gången blir nog bra.
Mössan blir fin för att jag gör den rätt, som jag hade tänkt mig, inte blir som det blir bara för att jag inte orkar repa upp och sticka om.
Hm, jag har kanske mognat och vill ha saker rätt gjorda och inte bara gjorda?

Hur gör ni om ni stickar något lite fel?

Välkommen 4U2 som följare.

13 kommentarer:

 1. Andra kanske inte märker om det är en maska fel nånstans, men jag kan inte tänka på nått annat! Jag stickar tillbaka och gör om.
  Gör om - gör rätt, eller gör inte alls. Det är mitt "stickmotto". ;)

  SvaraRadera
 2. Svär lite och så stickar jag baklänges tills jag kommer till felet och gör om så det blir rätt.

  SvaraRadera
 3. Förr brydde jag mej inte om det utan försökte sticka rätt efter jag sett felet,var för lat för att dra upp men precis som du säger så är det väl en mognad att nu kan jag inte låta bli att dra upp felen för jag vill ha dem RÄtt gjorda,annars stör det mej så mycket så nu går det på rutin,hehe..kram =)

  SvaraRadera
 4. Juste, det stör så mycket om man lämnar fel... Man tänker för mycket att man har lämnat fel, kanske kan inte sova? Det bättre att svära lite och sticka baklänges och ha det rätt gjort.
  Skönt att det är inte bara jag, och skönt att det är inte någon tvångsyndrom - hi, hi...

  SvaraRadera
 5. Tack säger jag. Jag som just börjat sticka och avskyr att göra om. Principen är två försök och sedan får jag ändra som jag tror så kanske det blir något användbart. Inget tålamod ALLTSÅ.

  SvaraRadera
 6. Mönstret ser jättefint ut. Trist att behöva repa upp, men man vill ju att det ska se ok ut. Jag repar också upp om jag märker att jag har gjort fel i mönstret. Annars skulle jag bara gräma mig över det hela.

  SvaraRadera
 7. Det beror sig på lite men om felet är så jag vet att jag kommer irritera mig så är det SÅ mycket bättre att repa upp!
  Tror det blir en fin mössa och så snabbt som du stickar så är den nog klar nu! :-)

  SvaraRadera
 8. Jättefräsch med vitt! Hm.... ibland är det bättre att repa upp och börja om än att fortsätta och sedan reta sig på det så fort man tittar på grejen. Fast oftast är det ju bara jag själv som ser felet....=)

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 9. Jag repar upp! Klarar inte av att se det som är fel!

  SvaraRadera
 10. Nästan alltid repar jag upp och gör om, vill inte reta mig på det efteråt. Undantaget är väl om felet faktiskt inte spelar någon roll.

  SvaraRadera
 11. Skam den som ger sig. Jag repar också upp när det blivit fel. Vi som stickar o virkar ser ju våra egna fel, vi vill att det ska vara rätt.
  Kämpa på så blir det rätt till slut.

  SvaraRadera
 12. hahaha !svär lite och stickar baklänges el reper upp alltihopa....beror på vart jag stickat fel.

  Din mössa ser ut att bli jättefin !

  SvaraRadera
 13. Tack för alla kommentarer - det verkar att alla repar upp, alla gör lite fel, alla rättar till. Kanon! Nästa gång när jag måste repa upp kommer att tänka - det är inte bara jag - kommer att kännas bättre direkt!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails