torsdag 14 april 2011

Tvåändsstickning


Igår var jag på kurs i tvåändsstickning.
I början såg det ut lite skrämmande och komplicerat, och kångligt - mest hur man nystar garnet att få det bästa från stickningen.
Men....
Jag älskar den här tekninken! Upplägning är annorlunda och stickning är anorlunda och kanske därför älskar jag det. Den är så avslapnande! - Går inte att sticka fort helt enkelt - så man njuter av både stickningen och resultatet:)
På den första bilden har vi rätt sida och på den andra avig sida på arbetet.
Nu blir det bara sticka vantar i den här tekniken - lagom till sommaren:)

8 kommentarer:

 1. Spännande! Man får aldrig slut på saker och nya tekniker att lära sig! :D

  SvaraRadera
 2. Kul att lära nått nytt och vilken tur att du gillade tekniken. Själv har jag aldrig provat, men hoppas ju lära mig det också.
  Njut nu av det nya.

  SvaraRadera
 3. Jag har bara försökt på egen hand och blev aldrig riktigt förtjust i att sticka men det blir ju en härlig, tät yta! Och det kan ju bli en kylig sommar! :-D

  SvaraRadera
 4. Jag var på kurs i Rättvik i helgen. Svårt, men roligt och meditativt. Snabbt går det absolut inte. Tufft av dig att satsa på vantar. Själv nöjer jag mig med att pröva med halvvantar när mitt första handledsvärmarpar är färdigt:-)

  SvaraRadera
 5. Vad roligt. Jag var också på en sådan kurs, vi kan bestämma att jag inte var deras duktigaste elev.... Hmm. Jag var nog lite dåligt förberedd dessutom. Men jag önskar att jag skulle kunna tvåändssticka för det blir ju jättefint.
  Sarah

  SvaraRadera
 6. Vad bra att du klarade den och älskar sån teknik.

  SvaraRadera
 7. Ja, visst är det roligt!! Jag lovar dig att när du börjat sticka tvåändsstickning kommer du alltid ha en sån stickning i gång:-))

  SvaraRadera
 8. Kul med en ny teknik. Ja, varför inte sticka vantar eller något annat på sommaren!? Det är ju lika roligt att sticka året om :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails